KALIMAT INSPIRATIF

Ucapan Belasungkawa Pilihan Dalam Bahasa Jawa Halus atau Kromo Inggil

  • “Kawulo ngaturaken Ndherek belasungkawa. Mugi-mugi almarhum angsal panggenan sing mulya ing ngarsane Allah. Saget dipun tampi sedaya amal lan ibadahipun”. (Saya Turut berduka cita. Semoga almarhum mendapat tempat mulia di sisi Allah. Diterima segala amal ibadahnya)
  • “Sugeng tindak kagem almarhum/almarhumah, mugi khusnul khotimah lan amal ibadahipun ditampi Gusti Kang Maha Kuwasa”. (Selamat berpulang untuk almarhum/almarhumah. Semoga khusnul khatimah dan amal ibadahnya diterima Tuhan Yang Maha Kuasa)
  • Innalillahi wa Inna ilaihi rojiun. Kula ngaturaken nderek belasungkawa ingkang sak ageng-agengipun. Mugia Allah tansah paring pangapunten sedaya kalepatanipun ugi ketampi sedaya amal kabecikanipun. Semanten ugi, keluarga ingkang dipun tilar tansah pinaringan sabar lan tabah, Aamiin.
  • Innalillahi wa inna ilaihi rojiun. Ngaturaken belasungkawa kagem keluarga almarhum …. (nama orang yang meninggal). Mugi-mugi sedanten kalepatan lan kekhilafan dingapunten dating Gusti Allah SWT, ugi diparingi panggenan ingkang sae. Lan mugi-mugi keluarga ingkang dipun tilar diparingi kesabaran, ketabahan manah.
  • Innalillahi wa inna ilaihi rojiun. Ndherek belasungkowo, mugi-mugi …. (nama orang yang meninggal) angsal panggenan sing mulya ing ngarsane Allah SWT lan diampuni sedaya kalepatanipun. AamiiInnalillahi wa inna ilaihi rojiun. Ndherek bela sungkawa dhumateng sedanipun ….. (nama orang yang meninggal).
  • Mugia Gusti paring kekiatan dhateng keluarga ingkang dipun tilar lan panjenenganipun …. (nama orang yang meninggal) saged dipun tampi sedaya amal lan ibadahipun. Aamiin
  • “Gusti Allah langkung nresnani bapak/ibu ingkang tilar donya. Ndherek belasungkawa, mugi panjenengan sabrayat tansah pinaringan panglipur dening Gusti”. (Tuhan lebih mencintai mendiang bapak/ibu yang telah meninggalkan dunia ini. Turut berduka cita, semoga kau dan keluarga mendapatkan penghiburan dari Tuhan)
  • “Kito sekeluargo, nderek belasungkawa, mugi panjenenganipun kaparing sihing Gusti Ingkang Maha Kuwasa ing kalanggengan”. (Kita sekeluarga turut berduka cita, semoga beliau mendapatkan kasih sayang dari Tuhan Yang Maha Kuasa dalam keabadian)
  • “Innalillahi wainna ilaihi raji’un, mgaturaken belasungkawa. Sampun langkung sekeca dateng panggenanipun sak menika”. (Innalillahi wainna ilaihi raji’un, ikut berduka cita. Tempatnya sekarang sudah lebih baik)
  • “Innalillahi wainna ilaihi raji’un. Nderek belasungkawa, mugi-mugi pinaringan jembar lan padhang kubure lan dingapura sedaya kalepatan”. (Innalillahi wainna ilaihi raji’un. Turut berbelasungkawa, mudah-mudahan kuburnya luas dan terang, serta diampuni semua dosa-dosanya)
  • “Kawulo ngaturaken nderek belasungkawa, mugi arwahipun saget dipun tampi dumateng ngarsanipun Pangeran”.(saya ikutTurut berduka cita, semoga arwahnya diterima oleh Tuhan)
  • “Mugi-mugi sedanten kekilafan lan kesalahan dingapunten dateng Allah, lan diparingi panggen ingkang sae” (Semoga semua kekhilafan dan kesalahan dimaafkan Allah, dan diberikan tempat yang baik)
  • “Donya mung ngeterke tekan pecate nyawa. Ananging derma nggandeng manungsa tekan lawange suwargonipun Gusti Allah”. (Dunia hanya mengantarkan hingga hilangnya nyawa. Akan tetapi, sedekah membawa manusia hingga ke surga Allah)
  • “Kawulo ngaturaken nderek belasungkawa ingkang sakageng-agengipun. Mugi-mugi Gusti paring kekiatan dhateng keluarga ingkang dipun tilar lan mugi-mugi panjenenganipun almarhum dipun tampi sedaya amal lan ibadahipun”. (Saya menyampaikan turut berbelasungkawa yang sebesar-besarnya. Semoga Tuhan memberikan kekuatan untuk keluarga yang ditinggalkan dan semoga semua amal dan ibadah almarhum diterima)
  • “Mugi-mugi amal kesaenanipun almarhum/almarhumah ditampi kaleh Gusti Allah lan dhateng kaluarga kaliyan ahli waris dipun paringi kesabaran lan ketabahan. Aamiin ya rabbal ‘alamiin”. (Semoga amal kebaikan almarhum/almarhumah diterima Allah dan keluarga serta ahli waris diberi kesabaran dan ketabahan. Aamiin ya rabbal’alamiin)
  • “Kawulo ngaturaken Nderek belasungkawa, mugi panjenengan dipun paringi sabar dening Allah. Mugi almarhum pikantuk papan ingkang sae wonten ing ngarsanipun Allah”. (Turut berduka cita, semoga kamu diberi kesabaran oleh Allah. Semoga almarhum mendapatkan tempat yang baik di sisi-Nya)
  • “Innalillahi wainna ilaihi raji’un. Nderek belasungkawa kagem ahli waris sedoyo ingkang pikantuk pacobaning Gusti Allah, inggih meniko kunduripun almarhum/almarhumah wonten ngarsanipun Allah”. (Innalillahi wainna ilaihi raji’un. Turut berduka cita untuk ahli waris yang mendapat cobaan dari Allah atas kepergian almarhum/almarhumah kembali kepada-Nya)
  • “Ndherek belasungkawa, mugi panjenengan dipun paringi sabar lan kuat, Mugi almarhum/almarhumah pikantuk papan ingkang sae wonten ing ngarsanipun Allah SWT, Amiin”. (Turut berduka cita, semoga Anda diberi kesabaran dan kekuatan, Semoga almarhum/almarhumah mendapatkan tempat yang baik di sisi Allah SWT, Amiin)
  • “Muga-muga almarhum diampuni dosane. Uga kowe sak keluarga diparingi sabar lan kuat. Aku ndonga supaya kowe ora suwe-suwe sedih, amarga urip iki kudu terus mlaku”. (Semoga dosa almarhum diampuni. Juga kamu dan keluarga diberi kesabaran dan kekuatan. Aku berdoa agar kamu tidak sedih terlalu lama karena hidup ini terus berjalan)
  • “Kawulo Nderek belosungkawa kagem sederek ingkang ditingal, mugi-mugi keluarga saget tabah lan ikhlas nampi cobaan sing diparingi Gusti Allah.” (Turut berbelasungkawa untuk seluruh keluarga yang ditinggalkan, semoga keluarga dapat tabah dan ikhlas menerima cobaan dari Allah)
  • “Innalillahi wainna ilaihi raji’un. Mugi-mugi amal kesaenanipun almarhum/almarhumah ditampi ingkang sisi Allah SWT lan keluarga ingkang ditinggal saget ikhlas nampi.” (Innalillahi wainna ilaihi raji’un. Semoga aman almarhum/almarhumah diterima di sisi Allah SWT dan keluarga yang ditinggalkan bisa ikhlas menerima)
  • Gusti Allah langkung nresnani bapak/ibu ingkang tilar donya. Ndherek belasungkawa, mugi panjenengan sabrayat tansah pinaringan panglipur dening Gusti. (Allah lebih mencintai mendiang bapak/ibu yang telah meninggalkan dunia ini. Turut berduka cita, semoga kau dan keluarga segera mendapatkan pelipur lara dari Tuhan)
  • Kawulo ngaturaken nderek belasungkawa ingkang sakageng-agengipun. Mugi-mugi Gusti paring kekiatan dhateng keluarga ingkang dipun tilar lan mugi-mugi panjenenganipun almarhum dipun tampi sedaya amal lan ibadahipun. (Saya menyampaikan turut berbelasungkawa yang sebesar-besarnya. Semoga Tuhan memberikan kekuatan untuk keluarga yang ditinggalkan dan semoga semua amal dan ibadah almarhum diterima)
  • Kwauli Ngaturaken belasungkawa. Sampun langkung sekeca wonten panggenanipun
KALIMAT INSPIRATIF TEREKOMENDASI  Ucapan Belasungkawa Saat Kehilangan Suami

Share and Enjoy !

Shares
loading...
KALIMAT INSPIRATIF TEREKOMENDASI  30 Ucapan Belasungkawa Terbaik Dalam Bahasa Inggris

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *